Îmi place să mă consider fotograf, călător și povestitor în același timp. Am iubit întotdeauna munții, mirosul de brad, cerul înstelat, libertatea și liniștea pe care mi-o dau un cort pus în sălbăticie și un foc lângă el, unde întotdeauna mă simt mai 'acasă' decât oriunde.

Am descoperit de câțiva ani pasiunea de a merge pe bicicletă, de a străbate sute sau mii de kilometri în căutarea a nimic - căci tocmai aici e frumusețea, bucuria e drumul, nu destinația. Călătoria pe bicicletă mi-a creat întotdeauna o senzație infinită de fericire și libertate.

În același timp îmi plac oamenii și ce e autentic la ei, ce îl face pe fiecare unic, cu povești de viață, trăsături, zâmbet, cicatrici și riduri, sclipiri în priviri când vorbesc despre ceva aproape de inima lor - îmi place să observ, să anticipez, să răzbat dincolo de cuvinte.

Mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie atunci când tatăl meu mi-a făcut cadou primul meu aparat DSLR și am fost fascinată de ceea ce poate crea, dacă înveți să-l strunești. De la fotografia de peisaj am ajuns repede la a fotografia oameni și la a mă îndrăgosti de emoția și naturalețea clipelor spontane. Fotografia este unul dintre puținele lucruri care rămân după un eveniment și privilegiul de a fi acolo și de a surprinde clipe unice, irepetabile, îmi hrănește entuziasmul și pasiunea.

Iubesc să surprind emoția pură, sinceră și frumusețea fiecărei ființe umane. De aceea stilul meu de a fotografia este unul liber, neconstrâns de reguli; de asemenea, imaginile pe care le creez îmi doresc să fie cât mai sincere și naturale și să vorbească despre cei pe care îi fotografiez, nu despre cât de bine stăpânesc eu anumite skill-uri.
De foarte multe ori încerc să recreez o legătură între om și natură, în fotografia mea; o legătură care e tot mai slăbită și uitată. Natura, vântul, munții, apa, pământul, câmpurile de flori, apusuri și răsărituri - sunt elemente care vor exista întotdeauna în ceea ce creez.

Îmi doresc ca atunci când oamenii privesc fotografiile realizate de mine la evenimentul lor, să plângă sau să râdă și să descopere cât de frumoși sunt în ochii altcuiva.

"A thing that you see in my pictures is that I was not afraid to fall in love with these people."

ANNIE LEIBOVITZPowered by SmugMug Owner Log In