Untitled photo


În primul rând, felicitări! Dacă sunteți aici, înseamnă că vă pregătiți pentru o zi cu totul și cu totul specială - NUNTA voastră. Cu siguranță, după ce euforia deciziei s-a mai domolit, au început să încolțească mici emoții, întrebări, teamă de necunoscut și de ceva atât de 'mare'. Poate ați început să întrebați în dreapta și în stânga printre prietenii care s-au mai căsătorit - cum e?/în ce zi e mai bine să o fac?/ce biserică să aleg?/ce local ar fi mai ok?/eu nu aș vrea sa avem un meniu clasic, oare greșesc dacă aleg ceva mai atipic?

Mi-aș dori să vin în sprijinul vostru și să vă las o listă de recomandări bazată pe experiența mea în domeniul nunților de peste 8 ani. Recomandările mele vin sub forma unor sfaturi despre cum să aveți o zi cât mai bine organizată și cu nivelul de stres redus la cote minime.


1. Organizați totul exact așa cum v-ați dori

Ziua nunții voastre este o sărbătoare a iubirii. O reuniune a celor mai apropiați de sufletul vostru, rude și prieteni, care se vor bucura pentru voi; este foarte important să nu uitați asta și să vă bucurați alături de ei, să râdeți, să dansați, să petreceți - doar e sărbătoarea voastră!

Această zi este important să o organizați așa cum simțiți voi, să fie exact cum visați și să nu alegeți să faceți lucruri care nu vă reprezintă; de multe ori există o presiune socială de 'așa se face', sau din partea rudelor de a respecta unele tradiții ale căror semnificatii s-au uitat sau care pentru voi pur și simplu nu se potrivesc. Daca voi aveți alte planuri, este bine și sănătos să le spuneți că dorința voastră este să simtiti că întregul eveniment vă reprezintă în totalitate.


2. Creați un eveniment privat online

O idee foarte folositoare este crearea unui eveniment privat pe Facebook; este o metodă foarte bună de comunicare unde puteți păstra legătura cu invitații, le puteți comunica programul sau diverse schimbări, iar invitații pot comunica între ei și pot avea acces permanent la informații.


3. Delegați sarcini

Un alt sfat pe care vi-l dau este să delegați cât mai multe sarcini din ziua respectivă; numiți câteva persoane tinere și foarte apropiate care să vă ajute cu organizarea și care vor fi responsabile cu îndrumarea invitaților - în cazul în care aceștia au nevoie de indicații - sau cu orice alte probleme organizatorice sau deplasări pentru a lua diverse lucruri (buchet, lumânări etc).
Puteți lăsa în evenimentul privat creat numerele de telefon ale acestor persoane care vă vor ajuta, cu rugămintea pentru invitați să apeleze la ajutorul lor în ziua nunții. Va fi foarte obositor pentru voi să răspundeți la telefoane și să dați îndrumări în acea zi.


4. Reduceți la minim deplasările din ziua nunții

Orice deplasare în acea zi va fi extrem de obositoare și de aceea vă recomand să reduceți cât mai mult posibil drumurile. Una dintre tradiții este ca mirii să se pregătească în locuri diferite; veți evita însă foarte mult stres dacă veți alege ca locul pregătirilor să fie comun sau în aceeași clădire. Închirierea unui apartament frumos și cu personalitate de pe platforma AirBnb poate fi o soluție minunată. Un mare plus îl reprezintă și faptul că nu va trebui să vă bateți capul nici cu curățenia before & after.

La pregătiri puteți fi doar voi - este un moment extrem de frumos și intim să vă ajutați unul pe altul cu îmbrăcatul și pregătitul pentru ziua aceea - sau puteți chema câteva persoane foarte apropiate de fiecare din voi.


5. Ședința foto într-o altă zi

Dacă nunta voastră se va desfășura în oraș, ședința foto într-o zi de weekend într-o zonă turistică ultra-centrală poate fi o adevărată bătaie de cap și se poate transforma doar în timp pierdut în căutarea locurilor de parcare, așteptare pentru a prinde câteva momente libere fără prea multă aglomerație și câteva fotografii pe fugă în miezul zilei, într-o lumină total nepotrivită.

O ședință foto într-o altă zi, lipsită de agitație și griji, poate avea rezultate impresionante.


6. Creați câteva rugăminți pentru invitați

Indiferent care va fi numărul de invitați, aceștia vor avea personalitați și comportamente diferite, iar de multe ori unele aspecte pur și simplu nu sunt conștientizate.
Tot pe pagina evenimentului privat le puteți da câteva îndrumări despre cum să aveți o petrecere reușită ținând cont de câteva rugăminți la care voi țineți foarte mult.
De exemplu, de multe ori, oamenii ajung să stea mai mult concentrați asupra telefonului pentru a face poze, în loc să se bucure de ceea ce văd. Știu că este greu de controlat acest lucru, însă le puteți face o recomandare invitaților de a se bucura cu ochii și sufletul de anumite momente; fotografii și filmări vor primi de la cei desemnați si plătiți să se ocupe de asta. Pentru mine, ca fotograf, este o imagine destul de dezolantă când la dansul mirilor nu există absolut nici un invitat care să se bucure de moment fără a fi concentrat asupra telefonului pentru a filma.


7. Alegeți haine COMODE

Un alt sfat este ca hainele pe care le veți purta să fie 100% COMODE. Este perfect ok să nu respectați eticheta dacă voi vă simțiți nonconformiști; mirele nu trebuie neapărat să poarte 3-4 straturi de haine (cămașă, vestă, sacou etc) - arată atât de bine doar o cămașă și bretele, de exemplu. Veți sta extrem de multe ore în acele haine și de foarte multe ori acest aspect este o cauză majoră de disconfort și de lipsă a chefului după ore întregi de suferit de căldură/bătături/dureri/transpirație etc.
O alta idee bună este să aveți niște haine de schimb la voi. Încălțămintea este și ea extrem de important să fie comodă, testați-o înainte pentru a fi siguri că nu vă jenează în absolut nici un fel și că veți puteți sta în picioare/dansa fără probleme. Iar niște teneși luați la voi de schimb pentru petrecere sunt atat de cool!


8. Alegeți o rochie de mireasă potrivită

Rochia de mireasă este probabil unul dintre cele mai reprezentative obiecte din acea zi; este bine ca aceasta să rezoneze în totalitate cu stilul vostru de a fi și in același timp să se potrivească constituției voastre, nu să intensifice anumite complexe. Alegeți o croială care știți că vă avantajează, nu ezitați să renunțați la voal dacă nu vă doriți unul, optați fără nici o emoție pentru maneci lungi sau o rochie până la genunchi - dacă asta simțiți că vi s-ar potrivi.


9 Make-up potrivit fizionomiei și personalității

Întotdeauna recomandarea mea va fi pentru alegerea unui make-up cât mai discret, cât mai natural, cât mai puține 'straturi' pe față. Un machiaj care să nu vă schimbe fizionomia este ideal; știu că majoritatea imaginilor pe care le vedeți în portofoliul make-up artiștiilor sunt transformări wow, însă părerea mea este că în acea zi vreți să fiți tot voi, nu o persoană pe care să nu o recunoașteți când o veți vedea în fotografii.
Vă recomand un make-up de test cu mai mult timp înainte de nuntă, la cununia civila sau o alta ocazie, pentru a vedea exact cum lucreaza persoana aleasă.


10. Fumurile petrecerii

Daca alegeti sa aveti FUM/gheață carbonică in timpul petrecerii, vă recomand ca acesta să fie în cantitate mică; de foarte multe ori se ajunge la o ceață groasă prin care e destul de greu de văzut și respirat. De cele mai multe ori simplitatea este un plus de imagine, așadar este perfect ok să nu optați pentru acest serviciu dacă nu vi-l doriți, chiar daca DJ-ul vi-l incude în pachet.


11. Stabiliți câteva reguli cu angajații localului

Dansul mirilor și venirea tortului sunt cele mai importante momente ale petrecerii; vă recomand sa discutati atât cu șefii de sală (ca ei să instruiască mai departe ospătarii), cât și cu cei din formație/dj, ca în acele minute în care voi veți dansa să nu se mai plimbe nimeni din staff prin sală. Ospătarii pot întrerupe servirea fără nici o problema pentru 6-7 minute, cât durează dansul, la fel și trupa - este rugată să aranjeze instrumentele pe scena inainte sau după - nu în timpul dansului vostru.

De asemenea, este foarte important ca imediat ce tortul a fost adus, ospatarii SĂ SE RETRAGĂ, pentru că nu vă doriți să aveți fotografii cu ei în cadru la momentul tortului. Pot aștepta ca momentul să se consume de la sine și abia apoi să intervină pentru a vă da cuțitul cu care veți tăia tortul.

Daca discutati toate aceste aspecte din timp cu șefii de sală putem evita câteva surprize neplăcute.


12. Fiți blânzi cu voi inșivă

Cu siguranță așteptările voastre sunt foarte sus pentru această zi și vreți ca totul sa iasă perfect. Lăsați însă un spațiu mic-mic de manevră în mintea voastră, alocat situațiilor imprevizibile. Fiți conștienți că e posibil ca ceva sa nu iasă 100% așa cum ați proiectat și setați-vă zen-ul la cote maxime, pentru ca nimeni și nimic să nu vă micșoreze bucuria momentului.Sunt multe informații și sfaturi și este posibil să vi se pară copleșitor, însă am învățat în tot acest timp de când fac fotografie de eveniment cât de important e ca în acea zi voi sa fiți relaxați și bucuroși cu tot ce se întâmplă.

Vă stau cu mare drag la dispoziție cu orice alte sfaturi sau întrebări ați avea și pe care am omis să le ating în acest articol. Un rezumat al tuturor sfaturilor și poate cel mai bun dintre toate, e să faceti lucrurile după inima voastră, nu pentru ca 'așa se fac' sau 'așa e la moda'.

Abia aștept să petrecem!


Untitled photo

Adaugă un comentariu:

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In